fbpx

Sociale werkplaats: onze creatieve ateliers

Roads heeft verschillende sociale werkplaatsen, zoals de creatieve ateliers. De creatieve ateliers zijn onder andere: Roads Ateliers, Opnieuw en DAC Amstelveen en Reigersbos. Dé sociale werkplaats voor deelnemers van Roads met een creatieve geest. Hier komen onder andere tekenen, schilderen, boetseren en naaien samen. Elke week worden verschillende cursussen en workshops aangeboden. RoadsMaakt probeert met haar collectie van sociale producten alle processen rond zorg, werk en participatie met elkaar te verbinden. Deelnemers kunnen hieraan vrijblijvend deelnemen en zijn in staat om regelmatig te werken. RoadsMaakt laat deze mensen trots zijn op wat zij maken en wat zij doen.

 

Handgemaakte producten gemaakt door een sociale werkplaats

Bij de creatieve ateliers hebben deelnemers onder andere de mogelijkheid om met klei te werken, met een unieke keramiekcollectie als resultaat. Denk aan keramieken borden, kommen, bekers en vazen. Elk stuk is met de hand gemaakt en draagt ook weer zijn eigen bijzondere verhaal met zich mee. En ook niet geheel onbelangrijk: de producten zien er prachtig uit! Dagbesteding waarbij kunst en zorg hand in hand gaan.

Ook worden er producten van gerecycled textiel gemaakt, zoals denim knuffels, en macramés. Omdat elk product met de hand wordt gemaakt, is elk item weer iets anders dan de vorige. Dit maakt de collectie uniek en eigen, net als de (verhalen van) de deelnemers aan Roads.

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte.