fbpx

We maken kennis met Anna. Bij Zeefdrukmakers ontwerpt en maakt zij producten van oude spijkerbroeken. Voor ze bij Zeefdrukmakers aan de slag ging heeft zij een modeopleiding gedaan met als hoofdrichting schoenontwerp. Na haar studie heeft ze een tijd gewerkt in de dierentuin tot het door persoonlijke omstandigheden niet meer goed met haar ging. Anna werkt nu ongeveer anderhalf jaar bij Zeefdrukdrukmakers.
 

Creativiteit de vrije loop laten
“Bij Zeefdrukmakers mag ik mijn creativiteit de vrije loop laten. Het naaien van producten is leuk, maar mijn eigen schetsen produceren is nog veel leuker. Bij Zeefdrukmakers is er ruimte om mijn ideeën te delen. Deze fanny pack heb ik onlangs gemaakt. Ik was er lang mee bezig door mijn perfectionisme, maar het is wel het product waar ik het meest trots op ben. Verder ben ik op dit moment bezig met het ontwerpen van een bucket hat. Patronen tekenen en vervolgens uitvogelen of het product gerealiseerd kan worden is ontzettend leuk om te doen. De bucket hat en de fanny pack zijn binnenkort verkrijgbaar in de webshop van RoadsMaakt.”

“Ik vind het leuk dat het niet alleen bezigheidstherapie is, maar dat mijn producten ook worden verkocht via de webshop RoadsMaakt”
 
 

 
Van A tot Z
“Van bestaande producten kijk ik ook soms hoe ze in elkaar zijn gezet, bijvoorbeeld dit portemonneetje. Ik kon nergens een naad ontdekken, behalve onderin. Ik begon te voelen en te brainstormen over hoe ik een portemonnee kon maken van jeansstof. Uiteindelijk bleek het een simpele methode te zijn. Het is een bekend ontwerp, maar wel in een eigen jasje gestoken en gemaakt van tweedehands spijkerbroeken.”
 
Een bijdrage leveren
“Op den duur ben ik gestopt met mijn werk in de dierentuin en heb ik hulp gezocht. Door de lange wachtlijst duurde het helaas even voor ik een psycholoog toegewezen kreeg. Tijdens mijn eerste sessie, tipte mijn psycholoog me over Roads. Ik heb toen meteen een afspraak gemaakt. Ik was er toen nog niet aan toe om terug de werkvloer op te gaan, want het leek mij verstandig om mij eerst op de therapie te focussen. Wel wilde ik graag iets met mijn creativiteit doen. Ik maakte kennis met Recycle en Zeefdrukmakers. Ik hoorde tijdens het eerste gesprek dat je ook aan de slag kunt gaan in het naaiatelier, toen was de keuze snel gemaakt.”

 

“Ik heb moeite om op tijd te komen, maar als ik te laat kom krijg ik al snel een schuldgevoel. Daarom vind ik het eerste gedeelte van de dag niet zo leuk. Als ik eenmaal lekker aan het werk ben met leuke muziek op de achtergrond, zit ik weer wat beter in mijn vel. Met het team zingen we graag mee met hits. Daarnaast geeft een bijdrage leveren, sociaal contact en de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden op te doen mij een gevoel van voldoening. Ik vind het leuk dat het niet alleen bezigheidstherapie is, maar dat mijn producten ook worden verkocht via de webshop RoadsMaakt. We werken veel samen met de zeefdrukkers beneden en we helpen elkaar wanneer nodig. Stel dat er een sample voor een opdrachtgever genaaid moet worden, dan doen wij dat. Andersom maken we graag mooie producten van overgebleven stoffen. Dan is er bijvoorbeeld iets misgegaan met een gezeefdrukt t-shirt tijdens de productie.”

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte.