Roads Opnieuw maakt onze leuke knuffels van gerecyclede jeans, de macramé plantenhangers en ook de hippe tassen van fietsenbanden. Wij spraken met Opnieuw over deze hoe deze bijzondere producten gemaakt worden.

 

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om knuffels van spijkerstof te maken? 

 

We wilden iets met gerecyclede materialen maken en kwamen uit op jeans. Ik denk dat we deze knuffels al vanaf 2015 maken.

 

Wat moet er allemaal worden gedaan om één knuffel te maken en wat is de favoriete knuffel? 

De favoriete knuffel is de schildpad. Deze worden ook het meest verkocht, trouwens. We verzamelen jeans, we wassen ze, we knippen de patronen en we naaien het in elkaar. Daarnaast vullen we de knuffel met vulmateriaal, sluiten de knuffel en we naaien er een label in. Als laatste borduren we de oogjes.

 

Uit hoeveel lapjes bestaat schildpadknuffel?

Ze bestaan uit ongeveer 18 lapjes.

 

Jullie hebben de knuffels zelfs namen gegeven?

O ja, Billy Jean The Turtle, Katy Bleu The Whale en Geena Star the Sea Star. De namen zijn in het Engels, want dan klinkt het beter.

 

Bij het textiel aterlier ook tassen van binnenbanden gemaakt. Hoeveel verschillende tassen worden er gemaakt? 

In 2019 hebben we een nieuw design ontworpen: de shopper. We maakte een schoudertas. Om een tas klaar te hebben moeten we eerst banden knippen, dan wassen en uiteindelijk rechte lappen maken van de banden. Dan een patroon knippen uit die lappen, voeringstof toevoegen en zakjes met rits op de voering naaien. Het hengels maken we met een stuk leer. Als laatste naaien we het geheel aan elkaar en wrijven we de tas schoon met spray.

 

Meer lezen over onze creatieve ateliers? Klik dan hier. 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte.