fbpx

Duurzame producten

Je ziet het steeds vaker voorbijkomen: duurzame producten. Het wordt voor bedrijven en organisaties steeds belangrijker om duurzaam bezig te zijn. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van producten van gerecycled materiaal, of producten die op een duurzame manier zijn gemaakt. Wanneer kun je een product eigenlijk duurzaam noemen? En waarom worden deze producten steeds belangrijker? Wij leggen het je haarfijn uit!

Wat zijn producten die duurzaam zijn?

We noemen producten duurzaam wanneer ze zijn geproduceerd op een manier waardoor natuur en milieu zo min mogelijk worden belast. Ze kunnen ook gemaakt zijn van gerecycled materiaal of zonder grondstof uitputtende mechanische processen. Het zijn dus milieuvriendelijke producten van goede kwaliteit en hebben een lange levensduur.

Het belang van duurzame producten

De impact van de mens op de aarde wordt steeds groter en groter. De energiebronnen die we gebruiken, ofwel grondstoffen, zijn niet oneindig en beginnen op te raken. Het is belangrijk dat we meer rekening gaan houden met deze bronnen en dus met onze planeet. Duurzame producten zorgen ervoor dat we onze planeet minder belasten. Dit komt doordat ze langer mee gaan en op een niet-milieubelastende manier zijn geproduceerd. Ook zijn ze vaak recyclebaar en dus te hergebruiken.

Zelf stappen maken

Het is verleidelijk om steeds te gaan shoppen voor mooie, nieuwe kleren. Maar heb je wel eens gekeken bij een tweedehands winkel of op marktplaats? Er zijn tal van producten die we kunnen vervangen. Dit geldt niet alleen voor kleding. Door gebruik te maken van producten die op een duurzame manier zijn gemaakt worden niet onnodig veel grondstoffen gebruikt. Op deze manier draag jij zelf een steentje bij aan de verduurzaming van de wereld.

RoadsMaakt

Wij van RoadsMaakt beseffen ook maar al te goed dat verduurzaming iets is waar we met z’n allen aan moeten en kunnen werken. We hoeven niet minder te consumeren. We moeten wel verbeteren, want duurzaamheid gaat niet alleen over het milieu, maar ook over onze eigen gezondheid.

Ben jij van plan ook wat meer duurzaam te kijken richting de toekomst? In ons assortiment kun je allerlei producten vinden die vaak handmatig en duurzaam zijn gemaakt! Zo kunnen we allemaal een klein beetje meehelpen met de verduurzaming van onze aarde!

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte.