Harold vindt dat er in de houtwerkplaats van Inforsa een fijne sfeer hangt. “Het is een opluchting om even van de afdeling af te zijn en er is niemand die druk op mij legt. We maken hier veelal producten in opdracht, maar je mag hier ook producten maken voor jezelf. Bijvoorbeeld een mooi schilderijtje of een opbergkist. Dan kun je ook een beetje kijken wat je leuk vindt om te doen.”

 

“Ik vind het leuk om grote dingen te maken, bijvoorbeeld een grote kist of een meubelstuk. We hebben nu een grote opdracht binnen. We maken een grote bier tray van anderhalve meter. Het lijkt eenvoudig, maar het is veel werk. Een bedrijf koopt dit product voor zijn kraam, bijvoorbeeld een bierbrouwerij. Alle stappen die we moeten volgen om dit product te maken doen we samen. De één gaat de gaten boren, de andere gaat zagen en weer iemand anders slaat de spijkers erin. Hoeveel we er maken op een dag? Ongeveer vijftien. Van de uitgesneden stukken hout, maken we weer een vliegergordijn. Het is leuk om met restmaterialen weer nieuwe producten te maken.”

 

De allerleukste opdracht die ik met meerdere mensen heb uitgevoerd is de bank voor in de kantine. Het was flink passen en meten, maar we hebben dit met zijn allen gedaan en dat voelt goed. Het is natuurlijk extra speciaal als de producten goed verkocht worden, zoals de krukjes. We maken eerst de krukjes van hout en dan laten we het patroon zeefdrukken. De krukjes maken we al een paar jaar. Het is leuk om te zien dat ze nu zo goed lopen!”

het verhaal van Harold

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte.