fbpx

Hoera onze webshop is jarig!

RoadsMaakt bestaat vandaag 1 jaar! Exact een jaar geleden openden wij met trots de deuren van onze webwinkel. Een mooi (en vreemd) jaar dat razendsnel voorbij vloog. Weten jullie het verhaal nog achter onze webshop?

Al enkele jaren bestond onder medewerkers van Roads het idee om een collectie van producten die op de werkplekken van Roads worden gemaakt, samen te brengen en te verkopen. Op verschillende creatieve werkplekken maakten deelnemers van Roads producten waarvan bijna niemand het bestaan afwist. De producten verdwenen op een plank, in een doos of zelfs in de prullenbak. RoadsMaakt is op initiatief van een aantal medewerkers in het leven geroepen. Afgelopen jaar werd het plan een feit. Oktober 2019 ging de webshop live.

Wat doet RoadsMaakt?

RoadsMaakt verzamelt een collectie unieke en duurzame producten, die op verschillende locaties door deelnemers van Roads worden gemaakt. De deelnemers vervaardigen de producten veelal van gerecyclede materialen. De producten variëren van houten snijplanken en servies tot knuffels gemaakt van oude jeans. De opbrengst van de verkoop van de producten van RoadsMaakt komt uiteraard ten goede aan de sociale firma’s & werkplekken.

“Met RoadsMaakt laten we zien dat mensen uit de psychiatrie een waardevolle bijdrage aan de maatschappij leveren. De deelnemers die de producten vervaardigen zijn trots op hun werk. Zij voelen zich gewaardeerd en zijn écht een onderdeel van het arbeidsproces”
– Caroline Cranen, projectleider RoadsMaakt

Het afgelopen jaar in vogelvlucht

De eerste bestelling vergeet je nooit, want wat gaf dat veel voldoening. Het trotse gezicht wanneer een deelnemer hoort dat er een product verkocht is. Een product wat hij of zij gemaakt heeft en dat een plekje krijgt in iemands huis. Mensen appreciëren ons bestaan en vinden het sociale verhaal achter onze webshop belangrijk.

Vervolgens werd onze webshop uitgebreid met nog meer mooie producten, denk aan het babydekentje, tas van fietsenbanden,  krukjes met zeefdruk en onze serviescollectie werd verder vergroot.

En vergeet de pers niet! Het Amstelveens Nieuwsblad schreef een artikel over RoadsMaakt, Ariadne At Home noemde ons in het online magazine en De Telegraaf deelde onze krukjes in het tijdschrift ‘Vrij’. Later in het jaar ontstonden er mooie samenwerkingen met bloggers en online platformen als Barts Boekje, Mixed Grill en Your Little Black Book. Wat zijn wij blij dat het initiatief van RoadsMaakt in de pers een podium krijgt.

We vergeten vast nog heel veel andere prachtige momenten, maar we willen jullie ontzettend bedanken voor de steun. Was het met woorden, schouderklopjes, bestellingen, lieve reacties of reviews. Telkens deed het deugd. Wij kijken uit naar het tweede jaar van RoadsMaakt. Tot dan!

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte.