fbpx

Missie RoadsMaakt: een sociaal verhaal

Roads_Maakt gelooft in een sociale samenleving waar iedereen aan kan bijdragen en waar niemand wordt buitegesloten. Een samenleving zonder product verspilling, maar gerecycled worden onder sociale omstandigheden. Dit doen wij door unieke, handgemaakte producten te verkopen met een sociaal verhaal. Deze producten zijn handgemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Roads_Maakt is een collectie producten, die gemaakt wordt door deelnemers van Roads. Roads begeleidt mensen met een psychiatrische problematiek, verslavings- of justitiële achtergrond naar dagbesteding of werk. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is het vaak moeilijk een baan te vinden of te behouden. Hierbij wordt de arbeidsparticipatie vergroot. Denk aan meer zelfvertrouwen, zelfontwikkeling en doorgroeimogelijkheden naar betaald werk. Onze sociale firma’s en creatieve werkplekken wilt deze talenten graag benutten. Deelnemers gaan aan de slag bij de sociale firma’s & creatieve werkplekken zoals een houtbewerkingsbedrijf, een naaiatelier of een keramiekwerkplaats.

Onze sociale producten

Hier worden professionele, unieke & duurzame producten gemaakt van veelal gerecyclede materialen. De producten variëren van houten borrelplanken en servies tot knuffels gemaakt van oude jeans. Deze producten verkopen wij via het platform Roads_Maakt. Elk product komt van een andere maker en elk product heeft een ander verhaal. Door de producten te verkopen, dragen wij bij aan het zelfvertrouwen van de deelnemers van Roads. Werken is goed voor de gezondheid. Ze zijn trots op hun product, voelen zich gewaardeerd en maken écht onderdeel uit van de maatschappij. Hun deelname geeft ze perspectief op de toekomst en werkt herstel bevorderend. De opbrengst van de verkoop van de producten van Roads_Maakt komt uiteraard ten goede aan de sociale firma’s & werkplekken.

Een bijdrage leveren aan een sociale samenleving

Roads_Maakt staat voor een unieke collectie van handgemaakte producten, voor iedereen die wil bijdragen aan een sociale samenleving. We zijn trots op onze sociale firma’s en creatieve werkplekken. Trots op wat er iedere dag bereikt worden. En trots op onze producten. Samen zijn wij Roads_Maakt!

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte.