fbpx

In Nederland is er een grote groep mensen die graag wil werken maar niet past binnen het reguliere arbeidsproces. Roads begeleidt deze mensen naar dagbesteding en werk. Deelnemers werken in de creatieve ateliers/sociale firma’s van Roads week aan producten waarvan eerder bijna niemand van het bestaan afwist. Ons verhaal startte dus met een simpele ‘waarom?’

Waarom  verdwijnen deze producten op een plank, in een doos of juist zelfs in de prullenbak?

Waarom blijft dit talent onbenut?

Waarom maken we oude items niet opnieuw waardevol?  

En so it began. Het is 2017 toen twee creatieve werkbegeleiders met idee kwamen om deze producten te verkopenonder de naam RoadsMaakt. Hun missie is tot de dag van vandaag hetzelfde gebleven: de beste producten die op verschillende werkplekken gemaakt worden van veelal gerecycelde  materialen, in één collectie samen te brengen en te verkopen.

In 2019 vonden zij een projectmanager die enthousiast genoeg was om zich aan te sluiten bij deze missie. De droom kwam tot leven en de webshop werd in oktober 2019 gelanceerd. Al snel werd duidelijk dat door deze producten te verkopen deelnemers zelfvertrouwen, perspectief op de toekomst en een gevoel van voldoening kregen.

Met RoadsMaakt willen we makers, medewerkers van Roads en klanten   met elkaar verbinden en zo het verhaal van onze unieke makers vertellen. Samen dragen wij bij aan een sociale én duurzame samenleving.

Missie RoadsMaakt: een sociaal verhaal

RoadsMaakt gelooft in een sociale samenleving waar niemand wordt buitegesloten. Een samenleving zonder product verspilling, maar gerecycled worden onder sociale omstandigheden. Dit doen wij door unieke, handgemaakte producten te verkopen met een sociaal verhaal. Deze producten zijn handgemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

RoadsMaakt is een collectie producten, die gemaakt wordt door deelnemers van Roads. Roads begeleidt mensen met een psychiatrische problematiek, verslavings- of justitiële achtergrond naar dagbesteding of werk. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is het vaak moeilijk een baan te vinden of te behouden. Hierbij wordt de arbeidsparticipatie vergroot. Denk aan meer zelfvertrouwen, zelfontwikkeling en doorgroeimogelijkheden naar betaald werk. Onze sociale firma’s en creatieve werkplekken wilt deze talenten graag benutten. Deelnemers gaan aan de slag bij de sociale firma’s & creatieve werkplekken zoals een houtbewerkingsbedrijf, een naaiatelier of een keramiekwerkplaats.

Een bijdrage leveren aan een sociale samenleving

RoadsMaakt staat voor een unieke collectie van handgemaakte producten, voor iedereen die wil bijdragen aan een sociale samenleving. We zijn trots op onze sociale firma’s en creatieve werkplekken. Trots op wat er iedere dag bereikt worden. En trots op onze producten. Samen zijn wij RoadsMaakt. De RoadsMaakt collectie is te verkrijgen in de online shop

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte.