Over Roads Maakt

 

RoadsMaakt is een collectie unieke producten met een verhaal. Elk item wordt handgemaakt bij de sociale firma’s & creatieve werkplaatsen van Roads. De producten zijn duurzaam en professioneel, maar bovenal uniek en eigen.

 

Missie RoadsMaakt

RoadsMaakt is een collectie van unieke & duurzame producten, die gemaakt wordt door deelnemers van Roads. Roads begeleidt mensen met een psychiatrische problematiek, verslavings- of justitiële achtergrond naar dagbesteding of werk.

Deelnemers gaan aan de slag bij de sociale firma’s & creatieve werkplekken zoals een houtbewerkingsbedrijf, een naaiatelier of een keramiekwerkplaats. Hier worden professionele, unieke & duurzame producten gemaakt van veelal gerecyclede materialen. De producten variëren van houten snijplanken en servies tot knuffels gemaakt van oude jeans.

RoadsMaakt wil door het verkopen van de producten laten zien dat deze mensen een waardevolle bijdrage leveren aan de maatschappij. Door het maken van deze producten worden deelnemers weer onderdeel van het arbeidsproces. Hierdoor voelen zij zich nuttig, maken ze onderdeel van de maatschappij en krijgen ze weer perspectief op de toekomst.

Met het kopen van een van onze producten hebben mensen niet alleen een uniek & handgemaakt item maar dragen zij ook bij aan een sociale en duurzame samenleving. De opbrengst van de verkoop van de producten van RoadsMaakt komt ten goed aan de sociale firma’s & werkplekken.

De RoadsMaakt collectie is te verkrijgen in de online shop