Sociale firma’s Roads

Roads heeft een aantal winkels en bedrijven waar deelnemers arbeidsmatige dagbesteding kunnen doen of kunnen re-integreren: sociale firma’s. Zo heeft Roads een houtwerkplaats, een zeefdrukkerij, een printshop en een grote fietsenwinkel en werkplaats. Deelnemers leren hier vaardigheden die bij werken horen, zoals samenwerken, een dag indelen, kritiek krijgen en voor zichzelf opkomen. Uiteindelijk proberen we -waar mogelijk- deelnemers door te laten stromen naar regulier werk. Vaak functioneren de bedrijven ook als leer-werk plaats.

 

De sociale producten

Naast de sociale doelstelling, maken de sociale firma’s ook prachtige producten, die verkocht worden via de RoadsMaakt website. Op onze website kan men deze producten zien, de makers van deze producten ontmoeten en een bijdrage leveren aan een sociale samenleving. Met RoadsMaakt is er een plek gecreëerd waar al deze punten bij elkaar komen. Het verhaal van de maker zit in deze producten. Je ontbijt voortaan met een handgemaakte kom uit onze keramiekwerkplaats, borrelsnacks kun je prachtig presenteren op onze borrelplank gemaakt in de houtwerkplaats en je leest voor het slapen gaan een boekje bij het licht van de knijplamp gemaakt in de fietsenwerkplaats. De producten zijn vaak handmatig en met veel aandacht geproduceerd. Ook vanuit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn onze firma’s natuurlijk een uitstekende keuze. We zijn trots op onze firma’s: trots op wat er dagelijks bereikt wordt en trots op de prachtige producten.

 

Onze sociale firma’s

Maak kennis met onze sociale firma’s! De sociale firma’s die onze prachtige producten maken zijn:

RoadsMaakt gelooft in een sociale samenleving waar iedereen aan kan bijdragen en waar niemand wordt buitengesloten. Dit doen wij door unieke, handgemaakte producten te verkopen met een sociaal verhaal. Deze producten zijn handgemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte.