fbpx

We maken kennis met Soraya. Bij Zeefdrukmakers maakt zij producten van oude spijkerbroeken, denk aan keukenschorten, ovenwanten en portemonnees. Soraya werkt nu ongeveer acht jaar bij Zeefdrukmakers, waarvan de eerste jaren op de drukafdeling.

“Die waardering geeft mij een trots gevoel”

“Ik ben altijd creatief bezig geweest in mijn privéleven, maar ik heb geen achtergrond in de creatieve sector. De moeder van mijn eerste vriendje heeft mij leren naaien. Het eerste product was een bustier. Sindsdien heb ik mezelf steeds uitgedaagd om andere producten te maken. Tijdens het werk bij Zeefdrukmakers vind ik afwisseling belangrijk. Ik heb daarom niet één favoriet product. Als ik het ene product af heb, ga ik graag aan de slag met een ander product. Het is leuk als klanten van RoadsMaakt de producten kopen. Die waardering geeft mij een trots gevoel.”

“Het is niet verplicht om aanwezig te zijn. Ik kom hier al acht jaar voor mezelf. Het is fijn als je lekker op dreef bent en het goed gaat. Ook is het pauzemoment voor mij belangrijk. Je komt dan even met z’n allen bij elkaar. Als ik hier niet meer zou komen, dan zou ik dat echt missen. Het lachen, samen lunchen en het hebben over koetjes en kalfjes. Op de drukafdeling ben je onderdeel van een project en in het naaiatelier maak je het product van 0 tot het einde. Dat is een hele andere werkwijze. Wanneer je net aan een product begint, dan is het een beetje uitvogelen hoe het werkt. Gelukkig heb je het al vrij snel onder de knie. Het is leuk om te zien hoe een oude spijkerbroek plots kan veranderen in een ovenwant.”

“Ik ben nu eens per week aanwezig. Voor corona waren dat drie dagen, gewisseld met taken in de drukkerij. Mijn droom was om een kledinglijn op te zetten. De reden waarom ik mij voor het naaiatelier heb aangemeld, is om meer ervaring op te doen. Helaas ben ik daar in de loop der tijd mee gestopt. Dingen liepen niet helemaal zoals ik wilde en corona was de laatste druppel. Ik blijf lekker in het naaiatelier werken, want het is me goed bevallen.”

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte.