fbpx

Vier Valentijnsdag met RoadsMaakt

Veel mensen weten niet dat Valentijnsdag de meest gevierde feestdag ter wereld is. Ook in Nederland wordt deze feestdag steeds populairder. Liefde is immers een onderwerp waar iedereen wel over mee kan praten en waar het nodige over geschreven is. We kunnen allemaal de meest romantische scenes uit films navertellen. Denk aan klassiekers als Titanic, Dirty Dancing, The Notebook, When Harry met Sally en ga zo nog maar even door.

Er gaan echter verschillende mythen en legendes rond over de oorsprong van Valentijnsdag. Maar het verhaal van Paus Gelasius spreekt ons het meest aan. Rond de derde eeuw was er een koppel dat heel graag met elkaar wilden trouwen, maar er was één probleem. De man was een heiden en de vrouw een christen en dus had de keizer dit verboden. Er was één paus die het hier niet mee eens was, Paus Valentijn. Zijn reden was dat de liefde tussen twee mensen veel belangrijker is. De twee mensen stapten in het huwelijksbootje. De keizer was woedend en liet Valentijn onthoofden. Paus Gelasius heeft ter ere van Paus Valentijn in het jaar 496 Valentijnsdag tot leven gebracht. Een prachtig verhaal, nietwaar?

Wij van RoadsMaakt kunnen natuurlijk niet achterblijven. Het hele jaar door vieren we de liefde, maar het is altijd leuk om het liefdesvuur te laten oplaaien. Wil jij je dit jaar ook van je beste kant laten zien? Vergeet dan niet om een bezoekje te brengen aan onze webshop. Bij ons vind je genoeg inspiratie om je geliefde te kunnen verrassen. Je kunt overigens ook slagen voor het perfecte cadeau voor die ene lieve vriend of vriendin. Wie vindt het nou niet leuk om in het zonnetje gezet te worden op een speciale dag? Vier de liefde met de leukste cadeautjes van RoadsMaakt en draag tegelijkertijd bij aan een sociale samenleving. Mocht je er zelf nu helemaal niks mee hebben, dan kun je altijd nog een niet-romantische film aanzetten en languit op de bank liggen met een kommetje popcorn!

Wij wensen jullie een fijne Valentijnsdag!

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte.